Туристическият бизнес отново е в шок, а неизвестността  в преди

...
Туристическият бизнес отново е в шок, а неизвестността  в преди
Коментари Харесай

Малин Бистрев: Силно сме разтревожени за бъдещия зимен сезон

Туристическият бизнес още веднъж е в потрес, а неизвестността  в преди зимния сезон накара хотелиерите да предпочетат едномесечен локдаун преди началото му. 

За всеобщи отводи на групови и събитийни  резервации сигнализираха притежатели на хотели, след влизането на новите ограничаващи ограничения на здравното министерство със зелените документи.

За първи път от сектора приканиха хората да се имунизират осъзнато , а не посредством рестриктивни ограничения, с аргумента, че към този момент има наклонност към спад в интереса на непознатите туристи към  България като зимна дестинация, поради ниските равнища на  имунизиране.

" Възмутени сме по какъв начин от през днешния ден за на следващия ден се трансформират регулации и сме мощно разтревожени за бъдещия зимен сезон ", сподели пред БНР Малин Бистрин ,  заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация/БХРА/ след незабавното съвещание на организацията в Сандански.

" След извършеното заседение ние сме мощно загрижени не за зелените документи , тъй като ние желаеме да работим в сигурна среда и за нашия личен състав, само че и за гостите на хотелите. Но в този момент започнаха откаците от груповите събития. Даже някои приказват в този момент за един интервал на локдаун, тъй като част от хората ми в този момент ще изоставен. Ако сме в локдаун, най-малко ще ни изплащат помощите.

Защото рестриктивните ограничения приказват единствено едно за сектора - мъка ", съобщи още Малин Бистрев.

По думите му е нужна добра осведомителна акция за имунизациите, като обаче и другите сектори да дадат образец, че ще се васнират, ще имунизират чиновниците си, с цел да се резервира като цяло стопанската система на страната ни.

Още по темат в звукови файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР